Microsoft та TomTom будуть спільно впроваджувати ШІ в автомобілях

20:11 22.12.2023
Microsoft та TomTom будуть спільно впроваджувати ШІ в автомобілях

Компанія TomTom оголосила про створення у співпраці з Microsoft «повністю інтегрованого розмовного автомобільного помічника на основі штучного інтелекту», який повинен з'явитися на інформаційно-розважальних платформах у найближчому майбутньому.

Компанія зробила кілька сміливих заяв щодо ШІ, заявивши, що він запропонує «досконалу голосову взаємодію» і дасть змогу користувачам спілкуватися природним чином для навігації, пошуку зупинок на маршруті, управління бортовими системами, відкривання вікон і майже всього, що водії роблять під час руху.

Компанія, найбільш відома своїми GPS-платформами, співпрацювала з Microsoft для розробки цього ШІ-асистента. Технологія використовує великі мовні моделі OpenAI, а також продукти Microsoft, такі як Azure Cosmos DB та Azure Cognitive Services. Cosmos DB - це багатомодельна база даних, а Cognitive Services - набір API для використання в застосунках зі штучним інтелектом, передає Engadget.

TomTom обіцяє, що голосовий асистент можна буде інтегрувати у різноманітні інтерфейси, пропоновані великими автовиробниками, заявляючи, що автомобільна компанія збереже право власності на свій бренд. Так це може почати з'являтися в автомобілях різних виробників. Компанія поки не оголосила про остаточне партнерство з відомими виробниками транспортних засобів.


Источник: ITC.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015