Дослідники створили технологію, яка попереджатиме водіїв про перешкоди на дорозі в режимі реального часу

18:34 21.12.2023
Дослідники створили технологію, яка попереджатиме водіїв про перешкоди на дорозі в режимі реального часу

Дослідники з Кембриджського і Оксфордського університетів та Університетського коледжу Лондона розробили дисплей доповненої реальності, який відображає потенційні небезпеки у вигляді тривимірних голограм з високою роздільною здатністю. Вони з'являтимуться на лобовому склі в полі зору водія в режимі реального часу, повідомляє Tech Xplore.

Система використовує лазерний 3D-сканер і дані LiDAR, щоб створити повністю тривимірне зображення лондонських вулиць. Пристрій може ефективно «бачити» навіть крізь об'єкти, щоб проєктувати голографічні зображення дорожніх перешкод, які приховані від поля зору водія. Голограми відповідають розміру реального об'єкта та відстані, на якій він знаходиться.

Наприклад, дорожній знак, заблокований великою вантажівкою, з'явиться у вигляді 3D-голограми, щоб водій точно знав, де саме знаходиться знак і яку інформацію він відображає.

За даними розробників, близько 16 тисяч людей щодня гинуть у дорожньо-транспортних пригодах через людський фактор. Технологія 3D-голографічної проєкції зможе підвищити безпеку дорожнього руху, проєктуючи дорожні перешкоди й потенційні небезпеки в реальному часі під будь-яким кутом.

Наразі дослідники співпрацюють з Google над розробкою технології та тестуванням на реальних автомобілях. Вони сподіваються провести дорожні випробування, як на державних, так і на приватних дорогах, у 2024 році.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015