Мер Лондона відмовився передати Києву авто, які здали на брухт

18:15 17.12.2023
Мер Лондона відмовився передати Києву авто, які здали на брухт

Мер Лондона Садік Хан відмовився передати на прохання Київського міського голови Віталія Кличка автомобілі, які здали жителі британської столиці в межах програми боротьби зі шкідливими викидами. Про це стало відомо газеті The Telegraph.

У Лондоні діє програма ULEZ (Ultra Low Emission Zone), згідно з якою автомобілісти можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2000 фунтів стерлінгів, якщо здають на металобрухт авто, що не відповідає екологічним вимогам, або ж платять щоденний збір у 12,5 фунта стерлінгів.

У вересні Кличко звернувся до Хана з листом після ознайомлення зі схемою ULEZ, запропонувавши передати частину авто Україні. Він сказав, що цей крок матиме «величезний потенціал» і може бути використаний у «різноманітних сферах для порятунку життів і транспортування».

12 гружня мер Лондона відповів Кличку, що не дозволить втілити цю пропозицію, оскільки вона не відповідає «юридичному порогу», який вимагає, щоб схема утилізації ULEZ принесла користь лондонцям з «економічного, соціального та екологічного погляду».

Як зауважує The Telegraph, під дію програми підпадають, як правило, повнопривідні авто й пікапи, які «вкрай необхідні на передовій» в Україні.

Рішення Садіка Хана вже розкритикували кандидатка в мери Лондона від консерваторів Сьозен Холл та учасник волонтерської ініціативи Car for Ukraine Річард Лофтхаус.


Источник: Європейська правда
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015