Турецький автобренд випустить доступний електричний седан

19:47 15.12.2023
Турецький автобренд випустить доступний електричний седан

Незабаром на ринку з'явиться «народний» турецький електричний седан. Компанія TOGG (Turkiye'nin Otomobili Girisim Grubu, або Турецька автомобільна ініціативна група) ще 2021 року запатентувала дизайн електричного седана, а 2022-го в рамках виставки споживчої електроніки СES він дебютував у статусі концепту.

Тепер же оголошено терміни початку виробництва серійної моделі: вона стане на конвеєр наприкінці 2024 року, а в продаж надійде 2025-го. Ми зібрали все, що відомо про батарейну чотиридверку, що готується.

Шоу-кар 2022 року офіційно іменувався Transition, однак у самому TOGG його називали в тому числі Smart Device, що буквально перекладається як «розумний пристрій». У прототипу були двері дверей без середніх стійок, а в салоні - безліч екранів, включаючи єдину консоль майже на всю ширину передньої панелі. Заявлявся навіть автопілот (якого рівня не уточнювалося). Шоу-кар демонстрував нову фірмову стилістику марки, над якою працювало італійське ательє Pininfarina. Можна припустити, що серійний варіант мало відрізнятиметься від концепту.

Як пише видання Dunya, на сьогодні у Туреччині налічується понад 15 тисяч автомобілів TOGG, а наступного року компанія має намір збільшити обсяги виробництва втричі. Поки що модельний ряд складається з єдиного електричного кросовера T10X, першим власником якого став президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

В основі T10X лежить розроблена з нуля платформа, і на вибір запропоновані дві версії - передньо- та повнопривідна. У першому випадку електрокару надає рух 200-сильний мотор, у другому - двомоторна установка на 400 сил. Мабуть, одну з цих установок (а може, і обидві), отримає і седан.

На початку грудня цього року у TOGG з'явився конкурент в особі турецької марки Amperino, яка теж виробляє електромобілі, хоч і в іншому сегменті. Первінець бренду отримав назву C-100 - це тримісний електрокар, який відноситься до класу L7 (важкі квадроцикли).


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015