Tesla представила робота-гуманоїда нового покоління

21:26 14.12.2023
Tesla представила робота-гуманоїда нового покоління

Компанія Tesla представила робота-гуманоїда нового покоління Optimus Gen 2. Відео з новою моделлю з'явилося на сторінці розробки компанії в Twitter.

Згідно з описом, нова розробка навчилася крутити «головою», стала на 10 кілограмів легше і ходить на 30% швидше за попередні моделі. Розробники також змінили будову рук і ніг робота, щоб вони більше нагадували людські.

Змінився і баланс робота, тепер він здатний присідати. Optimus Gen 2 навчився взаємодіяти з тендітними предметами. У відео він бере куряче яйце однією рукою і перекладає його в іншу, не завдавши йому жодних ушкоджень.

There’s a new bot in town ?

Check this out (until the very end)!https://t.co/duFdhwNe3K pic.twitter.com/8pbhwW0WNc

— Tesla Optimus (@Tesla_Optimus) December 13, 2023

Про плани створення робота-гуманоїда Ілон Маск розповів у 2022 році. Тоді він заявив, що той працюватиме під управлінням комп'ютера Dojo і нейронних мереж, здатних орієнтуватися в просторі і розпізнавати світ. Висота робота становитиме 172 сантиметри, а вага - 57 кілограмів. Замість обличчя гуманоїд матиме екран з корисною інформацією.

Пересуватиметься робот на швидкості до восьми кілометрів на годину. Tesla створює робота так, щоб люди могли втекти від нього або здолати його.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015