Mercedes-AMG показав процес складання двигунів для гіперкарів Pagani

21:43 11.12.2023
Mercedes-AMG показав процес складання двигунів для гіперкарів Pagani

2022 року відбулася прем'єра нового гіперкара від Гораціо Пагані. Модель, яка прийшла на зміну Pagani Huayra, попри очікування не стала електромобілем або навіть гібридом - новий Pagani Utopia зберіг, можна сказати, класичний бензиновий двигун V12 від Mercedes-AMG. Німецька компанія є постійним постачальником агрегатів для італійського бренду. Зараз Mercedes-AMG дозволив усім охочим побачити, як збираються двигуни для Pagani.

«В Італії є приказка: Squadra che vince non si cambia, що означає «Ніколи не змінюйте команду-переможця». Партнерство між Pagani Automobili та Mercedes-AMG ілюструє цей принцип. Це була виграшна комбінація з часів першої Zonda, коли компанія зі Штутгарта сприйняла бачення Гораціо Пагані і надала свої найефективніші двигуни», - каже опис відео.

Серійний варіант гіперкара отримав 865-сильний 6,0-літровий бітурбомотор V12 від Mercedes-AMG з крутним моментом 1100 Нм. Подібні агрегати збираються вручну одним фахівцем німецької компанії, що особисто відповідає за весь виробничий процес. Причому збиранням моторів займаються як чоловіки, так і жінки.

Компоненти для двигуна проходять ретельний контроль якості, процес збирання жорстко регламентований і перебуває під постійним наглядом з точки зору дотримання всіх технологічних операцій, а зібраний мотор «затверджується» фірмовою плашкою з автографом механіка, який займався конкретним агрегатом. Причому в Mercedes-AMG та Pagani називають співробітників, які збирають двигуни, художниками-механіками, підкреслюючи, що кожен V12 - це зразок інженерного мистецтва.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015