Україна виконала майже всі заходи, щоб зупинити протест польських перевізників

17:00 05.12.2023
Україна виконала майже всі заходи, щоб зупинити протест польських перевізників

Україна виконала майже всі заходи, які мали би задовольнити польських протестувальників і зупинити протест на кордоні. Ці заходи були напрацьовані з Європейською комісією і урядом Польщі, заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в ефірі телемарафону.

«Відкрито пункт пропуску «Угринів - Долгобичів». Крім цього ми технічно готові до відкриття нових смуг для пустих транспортних засобів в системі електронної черги, те що ми обіцяли зробити. І це можливо буде зробити, коли кордон фактично буде відкритий», - сказав Сергій Деркач.

За його словами, український уряд проанонсував все, що було зроблено, уряду Польщі і Європейській комісії.

Також він поінформував, що сьогодні було засідання з питань транспорту, торгівлі, енергетики в Європейські комісії на якому одне із питань розглядалось блокування кордону.

«Більшість держав Європейського союзу виступили за підтримку України. Фактично кожна країна виступила із засудженими тих протестів, які відбуваються на українсько-польському та словацькому кордоні, що реально спричиняє економічні збитки для всього Європейського союзу і не допомагає Україні, щоб виграти війну. Тому були голосні заяви від Європейської комісії про негайне вжиття заходів для польського уряду для припинення цієї блокади», - зазначив посадовець.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015