Оголошено найінноваційніші проекти в галузі вантажного автотранспорту

21:32 01.12.2023
Оголошено найінноваційніші проекти в галузі вантажного автотранспорту

На нещодавній виставці Solutrans у Ліоні відбулося вручення престижної нагороди Truck Innovation Award 2024. Найкращі інновації в галузі вантажного автотранспорту обирало компетентне журі відомого конкурсу International Truck of the Year, яке складається з 25 провідних журналістів профільних видань Європи. Цього разу заповітну нагороду отримала компанія MAN Truck & Bus за два проекти безпілотних вантажівок - ATLAS-L4 та ANITA.

Як зазначив голова журі Джаненріко Гріффіні, машини в цих проектах мають передові характеристики і роблять великий внесок у розвиток міжвузлових та інтермодальних перевезень. Також він відзначив активну співпрацю MAN Truck & Bus з постачальниками логістичних послуг та комплектуючих, дослідницькими інститутами та операторами громадської інфраструктури.

Проект ATLAS-L4 спрямований на розвиток вантажоперевезень 4-го рівня автономності (Level 4) автомагістралями, між великими логістичними центрами (hub-to-hub). Він розроблений у партнерстві з компаніями Knorr-Bremse, Leoni, Bosch, Fernride, а також з Технічним університетом Мюнхена, Технічним університетом Брауншвейга, організацією TUV-SUD. У Німеччині 2021 року було прийнято закон, який дозволяє експлуатацію безпілотних вантажівок на певних ділянках, під обов'язковим технічним контролем. Дорожні випробування автомобілів MAN в рамках проекту ATLAS-L4 заплановано на кінець 2024 року.

Що ж до другого проекту - ANITA, то він торкається перевезень на територіях контейнерних терміналів. У його розробці брали участь Deutsche Bahn, Університет прикладних наук Fresenius, а також Gotting KG. Спеціально обладнаний cідловий тягач MAN TGX 18.510 протягом 6 місяців, до вересня 2023 року доставляв контейнери до залізничних составів на території терміналу DUSS в Ульмі. І ці випробування показали підвищення продуктивності перевезень на 40% порівняно зі звичайними вантажівками.

Зазначимо, що MAN Truck&Bus отримує престижну нагороду за інновації вже вдруге. Ще три роки тому він був удостоєний Truck Innovation Award 2021 за проект автономних вантажівок AFAS для будівельного сегменту.


Источник: Авто Центр
Фото: MAN Truck
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015