Ілон Маск назвав головного суперника Tesla у війні електромобілів

19:18 01.12.2023
Ілон Маск назвав головного суперника Tesla у війні електромобілів

Мільярдер та гендиректор Tesla Ілон Маск сказав на конференції The New York Times Dealbook цього тижня, що вважає китайські бренди електромобілів «найконкурентнішими».

«Продажі електромобілів у Китаї гігантські. Китайські автомобільні компанії надзвичайно конкурентоспроможні. Безумовно, конкуренти Tesla знаходяться в Китаї. Там багато людей вважають, що до 10 найкращих автомобільних компаній увійде Tesla, і за нею слідують дев'ять китайських автомобільних компаній. Я думаю, вони, ймовірно, не помиляються», - додав генеральний директор Tesla.

У 2019 році Tesla відкрила фабрику в Шанхаї і почала розширювати присутність на китайському ринку. Маск применшив побоювання з приводу того, що китайський уряд може мати важелі впливу на Tesla через це.

«Tesla має один із чотирьох заводів у Китаї. На Китай припадає чверть нашого ринку. Те саме стосується, до речі, і всіх інших автомобільних компаній - вони також мають приблизно чверть своїх продажів у Китаї. Тож якщо це проблема для Tesla, це проблема для кожної автомобільної компанії», - зазначив він.

Як пише Business Insider, Tesla роками домінувала на світовому ринку електромобілів і торік продала 1,3 мільйона автомобілів у всьому світі. Утім її позиції зараз загрожують китайські автовиробники, такі як BYD. Цей бренд, у який інвестувала значні суми дочірня компанія Berkshire Hathaway Inc американського бізнесмена Воррена Баффета, хоч і не присутній на ринку США, за 9 місяців цього року продав лише на 3000 електромобілів менше за Tesla.

Поки американський ринок демонструє уповільнення попиту на електромобілі, що позначається на інвестиціях у цей напрямок великих автовиробників як Ford та General Motors, китайський ринок електромобілів залишається бурхливим.

За даними Всесвітнього економічного форуму, на Китай торік припадало 59% світових продажів електромобілів. Численні китайські бренди - Seagull, Wuling і Zeekr та інші - пропонують значно дешевші авто, ніж Tesla, найдоступнішою моделлю якої залишається Model 3 вартістю від 36 тисяч доларів.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015