Tesla подала до суду на профспілки Швеції

16:14 28.11.2023
Tesla подала до суду на профспілки Швеції

Tesla подала до суду на шведське транспортне агентство та поштову службу через страйк профспілки, який блокує постачання номерних знаків компанії в країні. Про це повідолмяє Engadget.

Робітники страйкують, вимагаючи підписати колективний договір, що є стандартною практикою у Швеції, проте Tesla відмовляється від такої угоди, стверджуючи, що їх працівники вже мають достатні умови праці. Шведське транспортне агентство заявляє, що вже отримало проміжне рішення суду, яке зобов'язує його протягом семи днів погодитися на вимогу Tesla зібрати номерні знаки або заплатити величезні штрафи.

Позов Tesla стверджує, що Шведське транспортне агентство відмовило автовиробнику у проханні забрати номерні знаки самостійно або надіслати їх іншим каналом.

У своїй заяві до суду компанія Tesla назвала це рішення «унікальною атакою на компанію, що працює у Швеції», стверджуючи, що відмова постачати номерні знаки вплине на «велику кількість споживачів, які замовили новий автомобіль у Tesla».

Прессекретар Шведського транспортного агентства Анн-Софі Маст зазначила, що поки що зарано говорити про наслідки цього рішення.

Tesla одночасно подала позов і проти поштової служби PostNord, яка також припинила постачання номерних знаків для Tesla через страйк працівників. IF Metall, найвідоміша виробнича профспілка Швеції, розпочала страйк 27 жовтня, до якого приєдналися інші профспілки країни.

Tesla проводить політику проти підписання колективних договорів, стверджуючи, що її працівники вже мають рівні або навіть кращі умови, ніж ті, що пропонує профспілка.


Источник: LIGA.net
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015