Україна пропонує Польщі відкрити додатковий пункт пропуску для порожніх фур

19:37 27.11.2023
Україна пропонує Польщі відкрити додатковий пункт пропуску для порожніх фур

Україна та Польща обговорюють варіанти вирішення проблеми переміщення вантажного транспорту між країнами. Зокрема, розглядається можливість відкриття одного чи кількох додаткових пропускних пунктів для порожніх фур. Це дозволить прискорити рух вантажівок в обох напрямках.

Зі слів заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, блокада польськими перевізниками пропускних пунктів, що розпочалася 6 листопада, завдала додаткових збитків українським експортерам.

Щоб виконати умови договорів, їм доводиться шукати обхідні шляхи. Попередньо йдеться про сотні мільйонів гривень збитків.

Крім того, фіксуються факти не пропуску гуманітарних вантажів, що суперечить базовим міжнародним конвенціям щодо переміщення критичних товарів. 25 листопада це питання обговорювалося українським та польським урядами. Про що домовилися, поки не відомо. Як наголосив Висоцький, Єврокомісія у цій суперечці підтримує Україну, називаючи акцію польських перевізників такою, що не відповідає заявленим цілям.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015