На українсько-польському кордоні у черзі застрягли понад 11 тисяч вантажівок

19:05 25.11.2023
На українсько-польському кордоні у черзі застрягли понад 11 тисяч вантажівок

Понад 11 тисяч українських вантажівок застрягли на кордоні з Польщею по обидва боки. Найбільша черга на пункті пропуску «Дорогуськ - Ягодин» 2500 вантажівок.

Наразі польські автоперевізники блокують чотири пункти пропуску - «Медика - Шегині», «Дорогуск - Ягодин», «Хребенне - Рава-Руська» та «Корчова - Краківець». Водночас за непідтвердженою інформацією є наміри поширити блокування також на пункт контролю «Нижанковичі - Мальховіце». Про це свідчать дані Державної митної служби України.

Так, на пункті пропуску «Шегині - Медика», який польські перевізники блокують відсьогодні, пропуск автобусів та легковиків здійснюється у звичайному режимі, проте вантажні транспортні засоби не пропускають взагалі.

Перед «Медику» у напрямку «в'їзд в Україну» черга з вантажівок налічує близько 1500 авто. Зі сторони України реальна черга відсутня, але у системі «еЧерга» в очікуванні можливості перетнути кордон перебуває близько 1000 вантажних автомобілів.

Пункт пропуску «Рава-Руська - Хребенне» також заблоковано. Черга вантажних автомобілів на польській стороні становить 600 авто. У системі «еЧерга» наразі зареєстровано 1022 вантажівки.

Також триває блокування роботи пункту пропуску «Краківець - Корчова». Черга у напрямку «в'їзд в Україну» з вантажних автомобілів на польській стороні налічує понад 1700 одиниць.

Польські перевізники також блокують МПП «Ягодин - Дорогуск». Станом на ранок четверга перед цим пунктом пропуску накопичилося 800 вантажівок на в'їзд, на виїзд очікує 100 транспортних засобів. У системі «еЧерга» зареєстровано 2239 вантажних автомобілів на виїзд з України.

«Водночас за непідтвердженою інформацією є наміри поширити блокування також на пункт контролю «Нижанковичі - Мальховіце». Там електронна черга з вантажних автомобілів на виїзд з України зросла з 1300 до 2000 автомобілів», - зазначили у Митній службі.


Источник: LB.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015