Ілон Маск фактично покинув посаду генерального директора Tesla

14:15 23.11.2023
Ілон Маск фактично покинув посаду генерального директора Tesla

Минулого тижня давній інвестор і радник Tesla Росс Гербер розкритикував генерального директора компанії, звинувативши мільярдера в руйнуванні бренду Tesla. Він стверджує, що Маск фактично відійшов від виконання своїх обов'язків керівника.

«Справа не в тому, що я закликаю його піти у відставку, він сам пішов у відставку», - сказав інвестор в інтерв'ю американському каналу CNBC.

Гербер який очолює фінансову консалтингову фірму і володіє десятками мільйонів доларів в акціях Tesla, переконаний, що жодна з дій Маска «не спрямована на користь» компанії.

Коментарі Гербера з'явилися після тривожного інциденту минулого тижня, коли Маск, відповідаючи на антисемітський твіт, сказав, що твердження, ніби євреї розпалюють ненависть до білих, є «фактичною правдою». Цей твіт викликав бурхливу реакцію в суспільстві. Не лише звичайні користувачі, а й навіть Білий дім засудили мільярдера. Висловилися й інвестори компаній, до який причетний Маск, адже кожен такий коментар відчутно б'є по їхній кишені.

«У якомусь дивному світі він думає, що те, що він говорить, має значення, але насправді він руйнує все, що побудував», - каже Гербер.

Критика Гербера більш ніж справедлива. Tesla стикається з постійними і потенційно дуже серйозними проблемами: аварії, несправності, маніпуляції, численні розслідування - генеральному директору явно є на чому зосередитися. Але замість того, щоб приділяти час розвитку й зростанню компанії, він здебільшого займається соцмережею X та написанням подібних твітів, які тягнуть і компанії, і його самого на дно. Маск є однією з найбільш впізнаваних фігур у світі, і багато брендів, зокрема Tesla і SpaceX, нерозривно пов'язані з його іміджем. А коли підприємство настільки тісно пов'язане з фігурою, те, що робить ця фігура, має значення в дуже матеріальному сенсі. Відтоді, як антисемітські коментарі викликали широку реакцію, акції Tesla різко впали в ціні. Чи хвилює це Маска? Схоже, що не дуже.

Гербер додає, що в його практиці інвестування подібних ситуацій досі не було жодного разу.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015