На заводах Tesla скаржаться на вибухи, роботів і падіння

22:28 22.11.2023
На заводах Tesla скаржаться на вибухи, роботів і падіння

На заводі Tesla Gigafactory в Остіні, де виробляють Cybertruck, пронеслася хвиля нещасних випадків, які призвели до травм працівників. Про це повідомляє The Information.

За даними з обов'язкових звітів про травми, які Tesla подає до органу з охорони праці (OSHA), в 2022 році постраждав кожен 21-й працівник. Один з інцидентів був з роботом, який вимкнувся, але притиснув інженера до стіни, спричинивши кровотечу зі спини та рук.

У звіті про травми, поданому Tesla до округу Тревіс, повідомляється про інцидент, пов'язаний з роботом, але він не зовсім збігається зі свідченнями очевидців. У звіті не зазначено, що людина пропустила роботу. У серпні 2022 року один із робітників потрапив під візок, що призвело до втрати працездатності на 127 днів, не пов'язаної з роботом. Через кілька днів інший працівник отримав травму голови, через яку не працював 85 днів.

Щонайменше один працівник отримав струс мозку після того, як його відкинуло від вибуху на ділянці лиття металу. Вибух, як стверджується, був спричинений випадковим потраплянням води в пресмашину для розплавленого алюмінію. Свідок, який бачив відео з камер спостереження, сказав, що вибух підняв у повітря вогняну і димову кулю, пошкодив матрицю і згорнув двері, які герметизують камеру.

Інший працівник стверджує, що формувальна машина також неправильно герметизувалася і часто випльовувала розплавлений метал. Коли робітник запропонував рішення для усунення проблеми, він отримав догану, що зупинка машини призведе до уповільнення темпів виробництва.

У червні підрядники, які встановлювали металеві решітки для надземних переходів на заводі, впали на землю через відсутність захисного обладнання. Частина металевого настилу впала на них зверху, в результаті чого вони отримали переломи та прокол легенів. OSHA провела перевірку цього інциденту й оштрафувала підрядників.

Це не єдиний випадок, коли предмети падали зверху. The Information повідомляє про випадки падіння каналів кондиціонерів, сталевих балок та інших будівельних матеріалів на землю поруч з автомайстрами.

Схожа ситуація спостерігається і на заводі Tesla в Каліфорнії. Рівень травматизму там перевищує середній.


Источник: LIGA.net
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015