Компанія Skywell показала електрокар із «медичним кокпітом»

21:03 22.11.2023
Компанія Skywell показала електрокар із «медичним кокпітом»

Компанія Skywell випустить електрокар із системою моніторингу здоров'я. Модель Skyhome отримає пневмопідвіску з електроннокерованими амортизаторами, інтегровану в силову структуру батарею та розсип екзотичних функцій, від голосового помічника на базі нейромережі до автопілота з рівнем автономності 3+. Машина навіть зможе зчитувати біометрію та давати на основі цих даних рекомендації щодо покращення самопочуття.

Компанія Skywell (вона ж Skyworth) показала прототип нової моделі під ім'ям Skyhome. Електричний седан обіцяє прорив у галузі естетики, систем автоматизованого управління та моніторингу здоров'я. Побудований він на новій платформі з адаптивною пневмопідвіскою Skyworth Aladdin 1.0 та інтегрованими в силову структуру акумуляторними осередками. Верхня панель батареї тут з'єднана з підлогою кузова. Така конструкція зменшує кількість деталей, робить машину легшою, а салон просторішим.

Завдяки 800-вольтовій системі зарядки за 10 хвилин можна отримати додаткові 490 кілометрів ходу. Концепт оснастили цифровим салонним дзеркалом, задніми сидіннями з функцією масажу ніг та двома чіпами Qualcomm Snapdragon 8295, що прискорюють роботу голосового помічника на базі великої мовної моделі Xiaowei GPT. Skywell заявляє, що натренувала ІІ-алгоритми на великих масивах даних, від фінансових консультацій до тайм-менеджменту, тому помічник може не тільки відповісти на будь-яке питання, але і, наприклад, скласти докладний план відпустки.

У цілому нині седан позиціонується як «продовження» житла. Тому в ньому також буде величезний екран для задніх пасажирів, холодильник та аудіосистема із 21 динаміком. Ну а найнезвичайнішою функцією Skyhome виявиться «медичний кокпіт» на основі «мультимодальної когнітивної обчислювальної платформи» з безконтактною системою зчитування психофізичних показників. Технологія, на думку Skywell, знайде широке застосування, оскільки відкриє доступ одразу до кількох сценаріїв її використання. Це і моніторинг здоров'я, і надання інтелектуальних медичних послуг та раннє виявлення можливих ризиків.

У плані техніки конкретики менше. За неофіційною інформацією, серійний Skyhome запропонують в одно- та двомоторній конфігурації, причому найпотужніший варіант розганятиметься до 100 кілометрів на годину за 3,5 секунди. Дебют електрокара заплановано наступного року.


Источник: Мотор
Фото: Skywell
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015