Митники фіксують збільшення черг вантажівок на словацькому напрямку

15:12 17.11.2023
Митники фіксують збільшення черг вантажівок на словацькому напрямку

На Закарпатті митниця зафіксувала збільшення черги вантажівок на словацькому кордоні за рахунок фур, що прибувають із польського напрямку. Про це повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська, передає «Укрінформ».

«Станом на вчора, 16 листопада, у нас на КПП «Ужгород» на словацькому кордоні було 900 машин. Черга потроху рухається - ми оформляємо 250 машин, ця цифра відображає нашу пропускну спроможність за добу. Кількість машин, які проходять кордон за день, не змінилася», - зазначила вона.

Зі слів речниці, фури наразі продовжують прибувати з пунктів пропуску з польського кордону, тож черга збільшується.

«З Волині, «Ягодина», їм потрібно проїхати додатково 600 км. Ті, хто не поїхав на «Краківець», мають додатково зробити коло в 300 км. Але там, на польському кордоні, водії стоять по два тижні в чергах, тут, на словацькому кордоні, можуть проїхати за три-чотири дні. Тому й їдуть сюди», - пояснила ситуацію Сенгетовська.

Закарпатські митники скеровують водіїв також на угорський пункт пропуску «Тиса», де більші потужності митниці.

Наразі на Закарпатській митниці очікують, що ситуація з польським кордоном вирішиться через санкції ЄС. Інакше, вважають, ця хвиля піде далі, і до Польщі приєднаються також Словаччина й Угорщина.

Напередодні словацькі перевізники долучилися до польських протестувальників - із 14 по 15 годину не пропускали українські вантажівки у свою країну. Втім, за даними Закарпатської митниці, ця акція не вплинула на роботу митниці - за добу проїхало 250 вантажівок, як і завжди на цьому напрямку.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску: «Корчова-Краківець», «Гребенне-Рава Руська», «Дорогуськ-Ягодин».


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015