Словацькі перевізники пригрозили заблокувати український кордон

20:45 16.11.2023
Словацькі перевізники пригрозили заблокувати український кордон

Наразі українські прикордонники не володіють інформацією щодо блокування кордону України зі сторони Словаччини, заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону у четвер, 16 листопада.

Він зазначив, що найбільше пунктів пропуску з Україною є на кордоні з Польщею. Водночас на ділянках із іншими країнами пунктів пропуску значно менше.

Речник зауважив, що на кордоні зі Словаччиною основним пунктом пропуску є Ужгород, де також відбувається перевезення вантажів.

«Станом на ранок сьогодні на напрямку Ужгорода на території Словаччини в напрямку України перебували близько 400 вантажівок, які також очікують на можливість перетну кордон, але рух там відбувається», - наголосив Демченко.

Він додав, що коли перевізники Польщі готувались до акції, то Україні надходила така інформація від польських прикордонників.

«Ну власне ми не маємо інформації від наших колег зі Словаччини, що така акція готується, або запланована на якійсь конкретний день», - наголосив Демченко.

Союз автоперевізників Словаччини погрожує заблокувати перетин кордону зі словацького боку для українських перевізників, якщо Європейська комісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах Євросоюзу.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015