Єврокомісія може покарати Польщу за блокування кордону з Україною

18:56 16.11.2023
Єврокомісія може покарати Польщу за блокування кордону з Україною

Якщо польська влада не вирішить питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною, Єврокомісія може розпочати каральну процедуру проти Польщі, повідомляє RMF FM із посиланням на речника органу.

Зазначається, що польська влада зобов'язана забезпечити товаропотік із України, який ще називають «коридорами солідарності».

«Польська влада, відповідно до законодавства ЄС, зобов'язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах», - повідомив RMF FM речник Єврокомісії.

Повідомляється, що «дехто в Єврокомісії» вважає, що польська влада робить не достатньо, аби розв'язати проблему й припинити протест польських перевізників, через що Брюссель «явно втрачає терпіння».

Речник зазначив, що Єврокомісія все ще підтримує контакти з владою обох країн, але не став коментувати, яких заходів можуть бути вжито проти польської влади, оскільки перемовини між Польщею й Україною ще тривають.

Неофіційно журналіст RMF FM дізнався, що Єврокомісія розглядає процедуру порушення законодавства ЄС у зв'язку з недотриманням польською владою положень регламенту блоку про лібералізацію торгівлі з Україною, яку нещодавно продовжили до червня 2024 року.

Наразі Єврокомісія вивчає правові підстави для відкриття процедури.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту. Йдеться про пункти «Корчова - Краковець», «Гребенне - Рава-Руська» й «Дорогуськ - Ягодин». Перевізники планують продовжувати страйки до 3 січня.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015