Uklon запустив новий клас авто, який може рухатися смугами громадського транспорту

18:33 16.11.2023
Uklon запустив новий клас авто,  який може рухатися смугами громадського транспорту

Український онлайн-сервіс виклику авто Uklon запустив новий клас - «Експрес». Авто даного класу мають право їздити по смузі для маршрутних транспортних засобів, позначеній дорожнім знаком 5.8 «Дорога із смугою для руху маршрутних транспортних засобів» або 5.11 «Смуга для руху маршрутних транспортних засобів» (п. 2.15 Правил дорожнього руху). Це дозволить пасажирам швидко дістатися місця призначення і не стояти в заторах у загальному потоці руху.

Поки що клас доступний лише в Києві, але надалі планується розширення географії.

Водії класу «Експрес» мають ліцензії на внутрішні перевезення пасажирів на таксі, що дозволяє їм здійснювати рух смугами громадського транспорту.

Наразі у Києві доступно понад 450 автомобілів класу «Експрес», серед яких Ford Focus, Toyota Corolla, Hyundai Sonata та інші. Більшість з них укомплектовані наліпками з інформацією щодо класу.

«Ми розуміємо, що багато наших користувачів хочуть рухатися містом так само швидко, як на громадському транспорті, але з комфортом, як в авто - саме тому і з'явився «Експрес». У цьому класі представлені автомобілі, притаманні для класу «Комфорт» та вище. Крім того, під час тестування ми заміряли його ефективність - на великих дистанціях різниця в часі, у порівнянні з іншими нашими класами авто, може досягати більше 30 хв. Тож це про швидкість, якість та покращення умов для наших райдерів. Наразі клас доступний у столиці, але ми вже пропрацьовуємо інші міста», - розповів Вадим Іщенко, операційний директор Uklon.

Середня вартість поїздки у Києві класом «Експрес» трохи вище середньої вартості поїздки класом «Комфорт».


Источник: Uklon
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015