Незаблоковані пункти пропуску не можуть пропустити всі вантажівки

18:28 14.11.2023
Незаблоковані пункти пропуску не можуть пропустити всі вантажівки

Польські перевізники продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску з Україною. Зокрема у напрямку Ягодина, Краковця та Рави-Руської у Польщі стоять близько 2500 вантажних автомобілів. Інші діючі пункти не можуть пропустити таку кількість фур.

Близько половини з цих автомобілів зосереджені на пункті пропуску Ягодин, розповів «Українському радіо» речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Там орієнтовно 1300 фур, які очікують в черзі. Поляки пропускають по одній чи кілька вантажівок раз на годину. До прикладу, до таких дій через пункт пропуску Ягодин за добу кордон перетинало близько 1200-1300 вантажівок в обидва боки. Щодо напрямку пунктів пропуску Краковець і Рава-Руська - це приблизно по 600 транспортних засобів, а інколи більше в обидва боки», - зазначив Демченко.

Він додав, що інші пункти пропуску на кордоні з Польщею працюють, але вони мають меншу пропускну здатність.

«Водії, які не хочуть чекати, обирають для себе інші шляхи. Зокрема з нашого боку пункт пропуску Шегині, а з польського боку Медика перебуває близько 1400 фур, але там інфраструктура не дозволяє за добу пропустити таку кількість автівок», - додав речник.

Демченко заявив, що блокада шкодить не лише Україні, а й Польщі, бо «інтенсивність руху забезпечує економіку обох країн».


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015