Поліцейські допомагають українським водіям перетинати польський кордон

15:58 11.11.2023
Поліцейські допомагають українським водіям перетинати польський кордон

Поліція супроводжує українських водіїв дорогами, призначеними лише для легкових автомобілів. Перевізники обурені, бо їхній протест втрачає вплив на польську владу.

Польська поліція переправляє українські вантажівки через кордон у Корчовій, таким чином допомагає українцям оминути протест польських перевізників. Перевізників цей факт обурює, адже ніяких домовленостей на такі дії з боку стражів порядку не було.

«Таке рішення ухвалив кризовий штаб Підкарпатського воєводи. Вантажівки в колонах із поліцейським супроводом, по 25 у кожній, їдуть по автомагістралі А4 прямо до кордону», - повідомила Анна Длугош зі штабу в Ярославі.

Траса А4 доступна лише для легкових автомобілів, а вантажівки виїжджають на дорогу №94 (саме цю дорогу блокують польські перевізники). Команда антикризового управління вирішила дозволити великоваговому транспорту рухатися по автомагістралі А4, що дозволило об’їхати акцію протесту.

«Поки що ми поводилися дуже ввічливо і мирно і досі вважаємо, що так і має бути, але не буду приховувати, що хлопці, які там мерзнуть в осінню негоду, дуже роздратовані ситуацією», - поскаржився Томаш Борковський, член Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту та голова страйку в Корчовій.

Попередньо протестувальники узгодили пропуск п’яти українських вантажівок на годину.

Як повідомив Рафал Маклер, поліція просить міського голову припинити акцію протесту на переході в Дорогуську, тому що група з 200 українських водіїв наближається до кордону і вони самі хочуть «ліквідувати» акцію протесту, а поліцейські можуть не впоратися з ними.

Українські перевізники вважають, що вони не являються конкурентами для польських на європейському ринку.

Польські водії, які протестують, зазначають, що після зміни правил, які полегшили українським водіям обслуговування ринків ЄС, ставлять під загрозу міцні позиції польської галузі в Європі.


Источник: InPoland.net.pl
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015