Stellantis вклався грошима в китайського виробника електромобілів Leapmotor

19:51 07.11.2023
Stellantis вклався грошима в китайського виробника електромобілів Leapmotor

Автомобільний альянс Stellantis, утворений у 2021 році злиттям Fiat Chrysler Automobiles (FCA) й французької Groupe PSA, придбав 21% акцій китайського виробника електромобілів Leapmotor. Вартість угоди - 1,6 млрд доларів.

Для Stellantis - це можливість закріпиться на китайському ринку, для Leapmotor - «вікно» до Європи. Цим вікном для китайської компанії стане спільне підприємство, яке партнери створять у Нідерландах.

Як повідомляється, Stellantis у СП належатиме 51% акцій. Це забезпечить альянсу ексклюзивні права на експорт, виробництво та продаж електромобілів Leapmotor за межами Китаю.

За даними китайської асоціації легкових автомобілів, у вересні компанія стала дев'ятим продавцем електромобілів на рідному ринку.

Зі слів голови Stellantis Карлоса Тавареса, ця угода дозволить європейцям отримати вигоду від експансії китайської компанії на ринок Європи, а не стати її жертвою.

Цікаво, що раніше він виступав проти дешевого китайського імпорту, але коли мова зайшла про вигоду, змінив свою точку зору. Зокрема, виступаючи на прес-конференції в Ханчжоу, Таварес висловився проти антисубсидиційного розслідування Євросоюзу щодо китайських електромобілів.


Источник: Autogeek
Фото: Stellantis
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015