Поляки блокують три пункти пропуску на кордоні з Україною

22:17 06.11.2023
Поляки блокують три пункти пропуску на кордоні з Україною

Перетин кордону через пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ» тимчасово ускладнено через страйк польських перевізників. Про це інформує Державна прикордонна служба України.

«Ягодин - Дорогуськ». Перетин кордону через цей пункт пропуску тимчасово ускладнено через страйк польських перевізників», - йдеться у повідомленні.

Пізніше на сервісі «єЧерга» з'явилось повідомлення про блокування трьох КПП: «Ягодин - Дорогуськ», «Краківець - Корчова» й «Рава - Руська - Гребенне».

«Роботу митного поста «Ягодин» Волинської митниці знову паралізовано. 6 листопада 2023 року о 13.20 за київським часом розпочалася акція протесту польських перевізників. За оперативною інформацією з Дорогуська, основні вимоги її організаторів - привернення уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого «транспортного безвізу» для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України», - йдеться у повідомленні Волинської митниці.

За попередньою інформацією, відсьогодні протестувальники пропускатимуть на годину по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках.

«Товари 1-24 груп УКТ ЗЕД, які прямують через Польщу транзитом і щодо яких в сусідній країні встановлене ембарго, не підлягатимуть пропуску зовсім. Це зменшить товаропотік через Ягодин у середньому в 25 разів порівняно із оптимальною кількістю транспортних засобів, що мають приймаються митними й прикордонними органами кожної зі сторін протягом доби. Цю кількість затверджено міжнародними меморандумами між Україною й Польщею», - повідомили на митниці.

Як повідомлялося раніше, польські перевізники анонсували блокування переходів «Ягодин - Дорогуськ» і «Краківець - Корчова» з 3 листопада. Пізніше страйк було перенесено на 6 листопада.

Припинення роботи переходів може погіршити й без того складну ситуацію з перетином українсько-польського кордону, оскільки це призведе до збільшення навантаження на інші пункти пропуску. Вже протягом місяця виїзд у Польщу ускладнений через величезні черги на КПП.

Польща - важливий канал постачань нафтопродуктів на український ринок. У жовтні через польські кордонні переходи було імпортовано 25% обсягів бензину, дизпального й скрапленого газу, які відвантажувалися автомобільним транспортом.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015