У якому напрямку розширюють дилерську мережу офіційні імпортери автомобілів

14:07 04.11.2023
У якому напрямку розширюють дилерську мережу офіційні імпортери автомобілів

Не зважаючи на важкий стан економіки України, зростаючий попит на автомобілі дозволяє з надією дивитись на майбутнє та відкривати нові дилерські центри. AUTO-Consulting поспілкувався з представниками офіційних імпортерів, поцікавившись їх планами стосовно розширення дилерської мережі в 2023 році та у майбутньому.

Дилерська мережа, особливо великих імпортерів, втратила значну кількість центрів продажу та обслуговування з 24 лютого 2024 року. Якщо вони не були знищенні в окупованих містах, то були розграбовані та пошкоджені. Тим не менше, в міру деокупації, їх будуть відновлювати чи будувати нові. Тим часом імпортери розширюють географію дилерської мережі і взяли курс на мирні, завдяки ЗСУ, регіони України.

Цього року, завдяки певній стабілізації ситуації в країні та зростанню попиту на нові автомобілі, за даними Асоціації автовиробників України, за 9 місяців 2023 року в Україні відкрився 21 новий дилерський центр, що на 10% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Серед автомобільних брендів, які відкрили нові дилерські центри в Україні, найбільше було представлено брендів Hyundai (6 нових дилерів), Toyota (4 нових дилерів) та Renault (3 нових дилерів). В столиці з'явилось одразу десять нових автосалонів, п'ять у Харкові та по два в Одесі та Львові.

«Влітку ми відкрили новий ДЦ (дилерський центр) в місті Луцьк Mazda Луцьк-Експо. Відтепер залагодити питання, пов'язані із сервісом, купівлею автомобілів чи запчастин, взяти участь у тест-драйві мешканцям західного регіону України стане ще зручніше. Також до кінця року планується відкриття дилерського центру в місті Кривий Ріг. На 2024 рік поки ще рано щось прогнозувати, будемо орієнтуватись по ситуації», - говорить Тетяна Шеремет, Менеджер з маркетингу та PR Mazda.

За словами Наталі Топтун, PR-менеджеру компанії «Рено Україна», нові дилерські контракти не підписувалися та не розширювали вже існуюче партнерство по Україні, але були зміни локацій, пов'язані з безпекою та розширенням бізнесу. Так, з'явились нові підприємства, наприклад, в Харкові та Сумах. Стосовно найближчого майбутнього, то компанія має плани з розширення мережі за рахунок нових інвестицій у контакт-центри з існуючими партнерами - на південь країни.

«У березні 2023 р. відкрився новий концептуальний VRE дилерський центр Volvo Car Львів», - розказує Артем Ткаченко, бренд-директор Volvo. - «Це вперше, коли у львівському регіоні салон та сервісний центр зосереджені в єдиному місці, адже з 2007 року cалон та сервісний центр Volvo знаходилися у різних локаціях. Відтепер концептуальний офіційний дилерський центр Volvo відповідає всім стандартам бренду, поєднуючи сервісне обслуговування та салон з автомобілями під єдиним дахом. Шоурум у 515 м2 вміщує 6 моделей Volvo. До придбання доступний весь модельний ряд компанії».

Наразі дилерська мережа налічує 11 дилерів у 9 ключових містах (Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро, Полтава, Вінниця, Херсон, Запоріжжя). Відкриття нових дилерів поки не планується. Водночас, ми віримо у Сили Оборони України і сподіваємось, що в 2024 р. безпекова ситуація дозволить відновити повноцінну роботу дилерів у Запоріжжі і Херсоні.

Під крилом Stellantis багацько брендів, і Руслан Акімов, гендиректор концерну в Україні, розповів про нові автоцентри:

«Бренд Citroen з радістю повідомляє про початок роботи нового концептуального дилерського центру Citroen «Автоград Одеса», який офіційно відкрився 18 вересня 2023 року за новою адресою: м. Одеса, вул. Інглезі 15А. Таким чином, бренд Citroen та персонал дилерського центру демонструють стійкість та прагнення до розвитку навіть у складні для України часи».

Наголосимо, що новий дилерський центр Citroen «Автоград Одеса» входить до складу великого автомобільного містечка, що дуже зручно для потенційних клієнтів, адже експозиція нового дилерського центру може нараховувати до шести автомобілів бренду: легкові седани або кросовери, комерційній фургони, сімейні вени тощо.

Влітку запрацювали одразу два нових дилерських центра Opel - у містах Рівне та Вінниця. Opel Центр Рівне МТВ має загальну площу автосалону в 220 м2 й дозволяє одночасно розміщувати до восьми автомобілів. В автосалоні може бути представлений весь модельний ряд бренду Opel: декілька кросоверів різного класу, компактні автомобілі для міста та зручні вени для великої сім'ї, комерційні фургони. Автосалон Opel пропонує повний комплекс послуг з придбання автомобіля, оформлення не тільки купівлі-продажу, але також кредитування або лізинг для клієнтів.

Opel центр Вінниця «Автомир М» розташований у Вінниці за адресою Немирівське шосе 94В, що дуже зручно - виїзд з міста, поруч знаходяться великі транспорті магістралі та розв'язки. Це гарантує зручний під'їзд до дилерського центру не лише мешканцям Вінниці, але й гостям з інших областей та міст: Житомир, Біла Церква, Хмельницький, Умань.

«В умовах війни головне завдання для нас, як для представництва Stellantis в Україні, зберегти існуючу дилерську мережу. Але, незважаючи навіть на такі складні умови, ми плануємо в майбутньому більше бути представленими в західних регіонах нашої країни», - з додає Руслан Акімов.

Нещодавно, 23 жовтня Toyota відчинила двері концептуального дилерського центру у Черкасах - Тойота Центр Черкаси «Мотор Сіті», за адресою вул. Сумгаїтська, 9. Це перший центр бренда у даному регіоні і тут можна отримати всі фірмові послуги для вашого авто. Нова концепція ДЦ втілює у життя нову візуальну ідентичність бренда з дизайном інтер'єру виставкового залу, спроєктованого навколо центру обслуговування клієнтів. Тут відвідувачі взаємодіятимуть із брендом як у цифровому вигляді, так і з експертами роздрібної торгівлі.

А в Одесі розпочав роботу новий дилерський центр Honda. Таким чином 25-річна історія Honda в Одесі отримала своє продовження, а одеситам знову доступний актуальний модельний ряд автомобілів, мотоциклів та силової продукції Honda.

Наразі завершується формування дилерської мережі автосалонів нового для українців бренду Changan. Просувати китайську марки буде японська компанія «СОДЖІТЗ АВТО УКРАЇНА», використовуючи успішний досвід, набутий за роки роботи з Subaru. Майбутні покупці автомобілів Changan отримають якісний продукт за привабливою ціною, а дилери працюватимуть за такими ж високими стандартами клієнтського та сервісного обслуговування.

Як бачимо, не зважаючи на важкий рік, автомобільний бізнес розвивається, трансформується, змінює локацію, переїжджаючи зі сходу країни на захід та південь… А головне, створює нові робочі місця, обслуговує, часто, життєво необхідну техніку, та приймає всіх бажаючих при необхідності зігрітися та підзарядити мобільні гаджети, в разі відключення тепла та електроенергії.


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015