Американські автовиробники занепокоєні можливим злиттям US Steel і Cleveland-Cliffs

18:31 03.11.2023
Американські автовиробники занепокоєні можливим злиттям US Steel і Cleveland-Cliffs

Група автовиробників виступає проти потенційного злиття US Steel і Cleveland-Cliffs, попереджаючи, що таке об'єднання буде антиконкурентним, повідомляє Kallanish.

У листі до Конгресу і регуляторів Альянс автомобільних інновацій (AAI) стверджує, що об'єднана компанія контролюватиме занадто велику частину ринку автомобільної сталі, що загрожує збільшенням витрат для виробників.

Група, що представляє Hyundai, General Motors, Toyota Motor і Volkswagen, занепокоєна доступністю основних автомобільних запчастин за конкурентними цінами, якщо продаж відбудеться.

«Потенційна концентрація у вітчизняному виробництві сталі, яка стане результатом запропонованої угоди, заслуговує на антимонопольну перевірку з боку підкомітету та державних регуляторів. Зокрема, уряд повинен вивчити можливість антиконкурентного ціноутворення на матеріали, що використовуються залежними від сталі автовиробниками», - пише Джон Боццелла, виконавчий директор AAI.

Якщо Cleveland-Cliffs придбає US Steel, об'єднане підприємство буде виробляти понад 90% сучасної високоміцної сталі, яка використовується для автомобільних панелей днища, посилення боків кузова та зон удару, йдеться в листі AAI. Крім того, компанія забезпечить 80% сталі, яка використовується для виробництва структурної рами транспортного засобу і 65% сталі, яка використовується для автомобільних поверхневих панелей, таких як двері, капоти та крила.


Источник: Мінпром
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015