Депутати пропонують фіксувати пробіг при кожній перереєстрації авто

17:45 28.10.2023
Депутати пропонують фіксувати пробіг при кожній перереєстрації авто

На сайті Верховної Ради з'явився законопроект, який регламентує фіксацію пробігу при кожній перереєстрації транспортного засобу.

Як сказано у пояснювальній записці до законопроекту під номером 10173, прийняття такої ініціативи «сприятиме прозорості у питаннях відображення дійсного пробігу вживаних транспортних засобів».

Суть проекту полягає у тому, що електронні бази МВС міститимуть інформацію про показники одометра та зможуть надати таку інформацію потенційним покупцям. Законопроект не передбачає адміністративної або кримінальної відповідальності у разі «скручування» пробігу, заміни щитка приладів, виходу з ладу одометра, заходу «на другий круг», відсутності або некоректного відображення показань пробігу.

Документом пропонується «закріпити в законодавстві норми щодо обов'язкової фіксації дійсного пробігу транспортного засобу при його реєстрації (перереєстрації), а також сприяти створенню підґрунтя для отримання фізичними та юридичними особами інформації за VIN кодом транспортного засобу до його ввезення на територію України».


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015