Stellantis веде переговори про купівлю китайського виробника електромобілів

17:09 26.10.2023
Stellantis веде переговори про купівлю китайського виробника електромобілів

Stellantis NV наближається до угоди з придбання приблизно 20% акцій китайської компанії з виробництва електромобілів Zhejiang Leapmotor Technologies Ltd, що стане останньою спробою автовиробника збільшити свою присутність на найбільшому автомобільному ринку світу. Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що компанії узгоджують останні деталі угоди, і оголошення може бути зроблено вже найближчими днями, кажуть співрозмовники. Цього року акції Leapmotor зросли приблизно на 22% в Гонконзі, внаслідок чого ринкова вартість компанії, що базується в Ханчжоу, становить $5,4 млрд. 20% акцій коштували б понад $1 млрд.

Leapmotor і Stellantis також обговорюють створення спільного підприємства в рамках угоди, за словами співрозмовників. Партнерство може дозволити Stellantis виробляти і продавати деякі автомобілі Leapmotor за межами Китаю, а також надасть їй доступ до деталей і певних технологій виробника електромобілів.

Stellantis на чолі з генеральним директором Карлосом Таваресом з усіх сил намагається закріпитися в Китаї на рівні з такими компаніями, як Volkswagen AG і BMW AG. У серпні агентство Bloomberg News вперше повідомило, що компанія вивчає можливість інвестування в китайську компанію з виробництва електромобілів, таку, як Leapmotor.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015