Броньований Hummer вінницькі майстри переробили під РСЗВ

18:49 21.10.2023
Броньований Hummer вінницькі майстри переробили під РСЗВ

На одному з підприємств у Вінниці вже понад рік виготовляють компактні РСЗВ на базі пікапів. Перевага таких установок - мобільність та малопомітність, що робить їх дуже ефективними для точкових ударів по військовій техніці, складах та живій силі окупантів.

Днями тут закінчили роботу вже над 40-ю машиною. А базою для неї вперше став суто армійський автомобіль, причому який! Це броньований Hummer M1152А1, випущений лише у грудні 2021 року і переданий зі США як допомога, повідомляє Cуспільне Вінниця.

Якщо раніше на підприємстві мобільні РСЗВ оснащували трьома чи шістьма напрямними, то на Hummer вперше встановили цілях дев’ять. Калібр – 120 мм. Машина розрахована на повну масу 5,5 т, тому спокійно може перевозити обладнання вагою близько 300 кг. Управління здійснюється за допомогою виносного пульта з кабелем завдовжки 20 м.

РСЗВ на базі Hummer незабаром вирушить на передову. Сьогодні у вінницьких майстрів у роботі перебувають ще шість високомобільних установок залпового вогню. З військових грошей не беруть, а кошти на виготовлення збирають через соціальні мережі.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015