Німеччина передала Україні більше 200 вантажівок Mercedes-Benz Zetros

15:18 19.10.2023
Німеччина передала Україні більше 200 вантажівок Mercedes-Benz Zetros

На даний момент Україна отримала близько 200 вантажівок Mercedes-Benz Zetros в рамках німецької військової допомоги. Про це повідомляє польське видання Defence24.

Судячи з опублікованих даних, Україна мала отримати 200 вантажівок Zetros у кількох варіантах, ще 50 мають бути поставлені в найближчі місяці в наступних пакетах допомоги.

Повідомляється, що ці автомобілі добре працюють на складній місцевості, зокрема, завдяки блокуванню диференціала, яка дозволяє ефективніше передавати потужність двигуна на колеса.

??The ??German Mercedes-Benz Zetros truck is in service with the Armed Forces of ??Ukraine pic.twitter.com/SKcstizL7F

— ??Ukrainian Front (@front_ukrainian) September 18, 2023

Здебільшого Zetros використовуються у МВС для забезпечення цивільного населення необхідними речами у важкодоступних районах або для транспортування вантажів, необхідних для відновлення пошкоджених районів.

Також ці вантажівки використовуються у ЗСУ для перевезення особового складу, провізії та боєприпасів безпосередньо на поле бою, адже мають серйозний рівень бронювання.

Zеtros вважають прямим наступником лінійки легендарних вантажівок Unimog. Вантажівка має два варіанти колісної формули, різні довжини колісної бази та два дизелі - потужністю 326 і 428 к.с, які відповідають нормам Євро-5.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015