Українські військові отримають броньовані Land Rover для евакуації, бензовози та вантажівки

19:32 06.10.2023
Українські військові отримають броньовані Land Rover для евакуації, бензовози та вантажівки

Українські військові, які перебувають на фронті, отримають велику партію техніки. Петро Порошенко під час поїздки до Великої Британії побував на військових складах і купив нову партію техніки для фронту: броньовані Land Rover для евакуації, бензовози і вантажівки. Про це повідомляє пресслужба «ЄС»

«Хочу подякувати новому міністру оборони Великої Британії, міністру оборонних закупівель і нашим волонтерам тут, у Британії. Ми шукаємо і знаходимо броньовані засоби для евакуації для наших батальйонів. Ми знайшли певну кількість машин Land Rover. Ми доведемо їх до розуму, наші волонтери зроблять технічну перевірку і якщо все буде добре, то ці 8 знайдених броньованих Land Rover'ів 2005-2008 років будуть закуплені, оформлені і відправлені в Україну», - сказав Порошенко. 

«Ще є те, що дуже просили наші артилерійські підрозділи, десантні підрозділи - ми знайшли пару бензовозів на базі наших традиційних ДАФів. Вони вже приведені в порядок. Веземо їх в Україну», - повідомив Порошенко.

«Так само куплені додатково 40 ДАФів. Ми зараз починаємо проводити ремонт паливної системи, ремонт пневматики, попереднє обслуговування двигуна», - говорить Порошенко. 

Вартість цієї партії техніки - 450 тисяч фунтів, вона придбана коштом Фонду Порошенка та волонтерів «Справи громад».

«Ці 40 машин після оформлення починають рухатися в бік України. Це щоденна, але дуже важлива робота. Загальна кількість, яка уже зараз законтрактована і сплачена, перевищує 200 автомобілів», - поясний Порошенко.

«Land Rover'и ми перевіримо, щоб вони були у якісному стані. І після позитивного досвіду експлуатації цих машин займемося рештою. Тому що питання броньованої техніки для евакуації наших бійців з фронту стає зараз надзвичайно актуальним», - наголосив Порошенко.


Источник: Цензор.НЕТ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015