Mercedes-Benz першим в США запускає автопілот третього рівня

18:22 28.09.2023
Mercedes-Benz першим в США запускає автопілот третього рівня

Компанія Mercedes-Benz випускає нову версію автопілота Drive Pilot, ставши першим у світі автовиробником, що пропонує в США сертифіковану технологію автономного водіння 3-го рівня.

Автопілот третього рівня, нагадаємо, передбачає можливість для водія повністю відпустити кермо і займатися своїми справами, але при цьому все ж таки бути готовим у будь-який момент взяти керування на себе.

Така система стане доступною у четвертому кварталі цього року за підпискою для жителів Каліфорнії та Невади. Крім того, у майбутньому планується розширити доступність автопілоту для більшої кількості штатів. Спочатку система Drive Pilot: First Class буде доступна на електричному седані EQS та S-класі.

«Drive Pilot - це технологічний переломний момент і неймовірний крок уперед у прагненні до умовно-автоматичного водіння», - сказав Дімітріс Псілакіс, генеральний директор Mercedes-Benz USA. - «Ця новаторська система підтверджує наш намір бути лідером у галузі безпеки та технологій, водночас повертаючи нашим клієнтам дорогоцінний час в умовах інтенсивного дорожнього руху».

Автовиробник заявляє, що власники можуть активувати послугу через магазин Mercedes me Connect. Річна підписка коштуватиме від 2500 доларів у перший рік, при цьому Mercedes-Benz зазначає, що оголосить про додаткові опції пізніше.

Доступна на швидкості до 64 км/год на відповідних ділянках автомагістралей, система ідеально підходить для руху в годину пік та використовує набір датчиків для безпечного пересування дорогою. Крім камер, система використовує лідар, датчики вологості дороги та мікрофони, щоб визначити, коли поблизу знаходяться машини екстрених служб.

Mercedes-Benz очікує, що технологія буде поширена серед більшої кількості власників автомобілів 2024 модельного року.

Нагадаємо, на початку цього року Mercedes-Benz стала першою автомобільною компанією у США, яка отримала ліцензію на автопілот третього рівня.


Источник: iXBT.com
Фото: Mercedes-Benz
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015