Continental розробила нову електричну систему гальм для електромобілів

17:55 27.09.2023
Continental розробила нову електричну систему гальм для електромобілів

Компанія Continental спеціально розробила новаторське покоління електрогідравлічної гальмівної системи. Новий блок гальм під назвою MK C2 має кращу доступність і продуктивність, він компактніший і легший. Саме тому його набагато легше інтегрувати в невеликі моделі транспортних засобів та цілісні автомобільні платформи з різними концепціями силових агрегатів та різними місцями для встановлення.

Також було спрощено застосування системи під конкретний транспортний засіб. Крім того, кількість компонентів була успішно зменшена, а витрати знижені. Завдяки переходу до мульти-логічної архітектури з двома незалежними блоками і, відповідно, надлишковим резервним рівнем, підвищується доступність системи, що особливо актуально з огляду на автоматизоване водіння. Серед інших особливостей, навіть базова версія MK C2 пропонує функціональні можливості для повністю автоматизованого паркування автомобілів. 

Як і MK C1, MK C2 - це так звана система «brake-by-wire», в якій педаль гальма відокремлена від процесу створення тиску. Це відкриває переваги, важливість яких невпинно зростає: Під час 80% або більше випадків уповільнення електромобіля електрична енергія може генеруватися за рахунок рекуперативного гальмування при звичайному стилі водіння. Тим не менш, педаль гальма завжди повинна відчуватися водієм однаково, навіть якщо колісні гальма фактично не використовуються.

Натомість під час автоматизованого водіння MK C2 з його високим рівнем динаміки може генерувати гальмівний тиск всього за 150 мілісекунд, коли автоматика або система допомоги водієві вимагають натиснути на педаль. Це відбувається, не турбуючи водія відчутною реакцією на педалі. MK C2 призначений для автоматизованого водіння за стандартом SAE Level 3 або вище.

«Тепер, коли автовиробники масово випускають гібридні та електричні автомобілі, ми пропонуємо MK C2 саме в потрібний час», - говорить Аміт Капур, керівник відділу досліджень та розробок підрозділу динаміки транспортних засобів компанії Continental.

«Гальмівні системи майбутнього повинні продовжувати підтримувати безпеку, ефективність, комфорт і, в перспективі, все більше і більше додаткових функцій. MK C2 ідеально підходить для цього. Нове покоління систем є компактним і легким, потужним і водночас дуже економічним. Завдяки модульності та масштабованості вона може бути інтегрована в мультитранспортні платформи».


Источник: Continental
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015