На продаж виставили незвичайний 43-річний електромобіль з феном

16:02 27.09.2023
На продаж виставили незвичайний 43-річний електромобіль з феном

У США на аукціоні виставили електромобіль Unique Mobility Electrek 2+2 1980 року випуску. Автомобіль має незвичайний дизайн і оригінальну конструкцію. Подробиці про авто повідомили на сайті Barn Finds.

Цей електрокар випускала невелика компанія з американського Денвера. У 1980-х роках було випущено всього близько таких авто, а попит на них був мінімальним.

Unique Mobility Electrek 2+2 отримав дивний дизайн із квадратними передніми фарами. Також привертають увагу бічні двері з нестандартним склінням.

Електромобіль запозичив більшість деталей від автомобілів Volkswagen, Ford і General Motors. Якість моделі також була далеко не найкращою через скромний бюджет компанії. Однією з цікавих особливостей автомобіля є фен, який прогріває електромотор у холодну погоду.

Цей автомобіль належав компанії AmFab Conversions, доки його не викупив один з ексінженерів Unique Mobility у 1990-х роках. Через кілька років він подарував авто своєму другові, а 2019 року його викупив поточний власник.

Unique Mobility Electrek 2+2 оснащений електромотором General Electric потужністю 32 к.с. Він працює в парі з 4-ступінчастою механічною коробкою перемикання передач від Volkswagen Fox.

Електромотор живиться від 16 свинцево-кислотних батарей. Вони у відмінному стані та не потребують заміни.

Unique Mobility Electrek 2+2 проїхав лише 60 522 км за 43 роки. Запитувана ціна за лот становить 40 000 доларів.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015