У США зростає попит на автомобілі з механічною коробкою передач

15:24 25.09.2023
У США зростає попит на автомобілі з механічною коробкою передач

В останні роки в США продажі автомобілів з механічною коробкою передач почали трішки зростати. У 2023 році на їхню частку припало 1,7% усіх продажів нових автомобілів порівняно з менш ніж 1% у 2021 році.

За даними JD Power, продажі автомобілів з механічною коробкою передач досягли мінімуму в 0,9% в 2021 році, а потім зросли в 2022 і знову в 2023 році. CarMax, найбільша мережа автомобілів у США, повідомляє про аналогічне зростання. Після мінімуму в 2,4% у 2020 році продажі автомобілів з механічною коробкою передач зросли до 2,8% у 2021 році та до 2,9% у 2022 році. Цікаво, що традиційне виправдання покупки механічної коробки заради економії більше не є основною мотивацією.

Іван Друрі, директор з аналітики Edmunds.com, пояснює «відродження» такими факторами, як ностальгія та бажання отримати старий досвід водіння. Друрі, що володіє Mazda MX-5 з механічною коробкою передач, підкреслює, що навчання водінню з механічною коробкою передач покращує враження від водіння, даючи людям відчуття контролю над своїм автомобілем.

Крім досвіду водіння, споживачі роблять вибір на користь механічної коробки з різних причин. Марк Коллієр, регіональний віце-президент та генеральний директор CarMax, зазначає, що деякі водії розглядають механічну коробку передач як спосіб відмовитися від текстових повідомлень під час водіння, оскільки вони вимагають використання обох рук.

В даний час найпопулярніші автомобілі з механічною коробкою передач це «спортивні» моделі. Очолює список Honda Civic, за ним слідують Ford Mustang, Subaru WRX та Jeep Wrangler. У дилерських центрах Volkswagen моделі Jetta та Golf R з «ручним» управлінням продаються протягом дня або двох через високий попит.

Майкл Глассман із Glassman Auto Group у Саутфілді, штат Мічиган, розповів, що до його магазину надійшло 46 автомобілів KIA Forte з ручним перемиканням передач, і 44 з них були продані за короткий термін.


Источник: iXBT.com
Фото: WardsAuto
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015