VinFast буде поставляти електромобілі в Європу в цьому році

18:36 21.09.2023
VinFast буде поставляти електромобілі в Європу в цьому році

В'єтнамський виробник електромобілів VinFast планує відправити свої перші електромобілі в Європу цього року після отримання дозволу регуляторних органів. Про це пише Reuters.

Згідно з планом, близько 3 000 кросоверів VF8 будуть доставлені до Франції, Німеччини та Нідерландів у четвертому кварталі цього року з заводу VinFast на півночі В'єтнаму, пише видання.

План компанії, акції якої котируються на біржі Nasdaq, щодо виходу на європейський ринок в чотири рази перевищує попередню невиконану мету - поставити 700 автомобілів до липня минулого року - і з'явився на тлі того, що розслідування ЄС щодо китайських виробників електромобілів створює можливу прогалину на ринку.

Якщо план буде виконано, Європа стане найбільшим закордонним ринком для VinFast цього року. Раніше цього року компанія відправила близько 2100 електромобілів до Сполучених Штатів.

За даними видання, позашляховик VF8 вже був схвалений європейським регулятором як такий, що відповідає стандартам ЄС, і може продаватися в 27 країнах блоку. Також, компанія завершує процедури для отримання добровільного рейтингу безпеки Euro NCAP.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015