BMW розробляє унікальні моделі спеціально для Китаю

21:07 20.09.2023
BMW розробляє унікальні моделі спеціально для Китаю

BMW буде виготовляти електромобілі для китайського ринку на платформі Neue Klasse.  Про це заявив генеральний директор компанії Олівер Зіпсе на Всесвітньому конгресі транспортних засобів на нових джерелах енергії під час виставки IAA в Мюнхені, Німеччина.

«Сьогодні я не можу розповісти занадто багато, але BMW Design Shanghai вже працює над спеціальним дизайном і функціями для специфічних для Китаю моделей нового класу», - сказав Зіпсе.

BMW планує розпочати виробництво автомобілів Neue Klasse у Китаї у 2026 році. Щоправда, поки що не зрозуміло, якими будуть перші ексклюзивні версії, що надійдуть у продаж там.

На автосалоні в Мюнхені BMW представила концепт першої моделі Neue Klasse. Він вирізняється новою мовою дизайну з витонченою стилістикою, яка ледь помітно нагадує моделі бренду 1960-х років. У салоні встановлений дисплей, який займає все лобове скло. На панелі приладів також є екран у формі прямокутника.

«Я можу пообіцяти вам, що Vision Neue Klasse близький до серійного виробництва і скоро з'явиться на дорогах», - сказав Зіпсе перед прем'єрою концепту.

Повна технічна інформація про моделі Neue Klasse поки що недоступна. Раніше BMW заявляла, що запас ходу може досягати 621 милі (1000 км.). Залежно від потреб автомобіля, автовиробник може змінювати вміст нікелю та кобальту в елементах. Батареї можуть підтримувати зарядку до 270 кіловат.

Виробництво автомобілів Neue Klasse розпочнеться у 2025 році в Дебрецені, Угорщина. Збірка в Німеччині стартує в 2026 році, а в Сан-Луїс-Потосі, Мексика, у 2027 році.

Першим з'явиться седан, що матиме риси концепту, а наступним автомобілем на платформі стане електричний позашляховик. До 2027 року BMW планує випустити шість моделей на цій платформі.

BMW також працює над силовою установкою на водневих паливних елементах для платформи Neue Klasse. Як повідомляється, вона буде призначена для більших транспортних засобів, що використовують цю архітектуру.


Источник: InsideEVs
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015