Південна Корея передасть Україні машини для прориву мінних загороджень

17:32 19.09.2023
Південна Корея передасть Україні машини для прориву мінних загороджень

Південна Корея відправить в Україну дві машини для розмінування мінних полів K600 «Rhino». Про це повідомляє південнокорейське видання The Chosun Ilbo.

Rhino (носоріг, - англ.) - система розчищення мінних полів південнокорейської розробки, яка може використовуватися в тилу або на передовій.

Хоча це і не летальна зброя, але найбільш бойова з тих, що Сеул поки що поставив Україні.

«Нещодавно уряд вирішив якнайшвидше відправити в Україну два міношукачі на додачу до раніше поставленої партії старих систем розмінування», - наводять журналісти слова президента Юн Сок Йоля, який напередодні, 17 вересня, заявив про терміновий запит від України й пообіцяв надати підтримку.

Під час двосторонньої зустрічі зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським, що відбулася на травневому саміті G7 у Хіросімі, Юн Сок Йоль пообіцяв передати нелетальне обладнання та надати допомогу в післявоєнному відновленні. Під час неанонсованого візиту в Україну в липні очільник Південної Кореї підтвердив свій намір надіслати більше міношукачів.

Постачання відбулися після поїздки північнокорейського лідера Кім Чен Ина у РФ, де сторони могли укласти угоди на постачання озброєнь. Однак, побоюючись відповідних заходів з боку РФ, Сеул просить Україну використовувати ці кошти тільки для гуманітарних операцій.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015