Чим здивує автобус Neoplan Tourliner 2024 року

18:22 17.09.2023
Чим здивує автобус Neoplan Tourliner 2024 року

На міжнародному салоні Busworld Europe 2023, який проходитиме в Кортрейку з 7 по 12 жовтня, буде презентовано туристичний автобус Neoplan Tourliner наступного модельного року.

Машина отримає низку важливих новацій, зокрема систему камер замість зовнішніх дзеркал. А до 20-річчя моделі буде представлено спеціальну версію Diamond Edition.

Tourliner вийшов на ринок ще в 2003 році і став одним з перших автобусів Neoplan, побудованих на платформі MAN. Справа в тому, що незадовго до цього, у червні 2001-го, компанія Gottlob Auwarter GmbH була поглинена MAN Nutzfahrzeuge AG.

Модель отримала зовнішність, що запам'ятовується. На відміну від інших «туристів» Neoplan, бічні віконні стійки тут були суто вертикальними, а лобове скло вже не роздільним, а цілісним, що покращило оглядовість. У той же час середня стійка отримала великий нахил уперед, віддаючи профілю більше динамічності.

Круглі фари головного світла були зроблені в стилі інших моделей Neoplan. А от круглі задні світлодіодні ліхтарі стали свіжим рішенням, яке згодом перейняли й інші виробники автобусів.

2016 року дебютував Tourliner другого покоління. Модель отримала гранований дизайн Sharp Cut. Одним із характерних елементів зовнішності стали розділена на дві частини середня стійка, що покращувало оглядовість з першого ряду сидінь.

Аеродинаміку суттєво доопрацювали - коефіцієнт Сd знизився до 0,36, тобто до значення середньорозмірного фургона. Разом із удосконаленою силовою установкою це скоротило витрату палива на 10%.

Сьогодні автобус пропонується у чотирьох варіантах. Два з них двовісні – на 12,1 м (53 місця) та 13,1 м (59 місць). А також два тривісні - Tourliner С на 13,4 м (57 місць) та Tourliner L на 13,9 м (63 місця).

Комфортабельний салон відрізняє стильний дизайн - з варіантом підлоги під дерев'яну палубу яхти, світлодіодними елементами на багажних полицях та хромованими поручнями.

Всього з 2003 року було реалізовано 3850 автобусів Neoplan Tourliner, дві тритини з яких у стандартному двовісному виконанні, завдовжки 12,1 м.


Источник: Авто Центр
Фото: NEOPLAN
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015