Електромобілі GM стануть прибутковими тільки у 2025 році

17:43 15.09.2023
Електромобілі GM стануть прибутковими тільки у 2025 році

Президент General Motors Марк Рюсс вважає, що електромобілі від американського концерну стануть прибутковими після 2025 року значною мірою завдяки використанню платформи Ultium, яка лежить в основі нових електромобілів.

Нещодавно виступаючи на Конгресі у Детройті, Ройс зазначив, що виробник автомобілів випустив 50 000 електромобілів у Північній Америці в першій половині року та планує побудувати 100 000 електромобілів у другій половині року.

Ройс під час виступу також підкреслив, що Закон про скорочення інфляції за ініціативи президента США Джо Байдена спонукав GM надати пріоритет розробці та виробництву електромобілів і платформ для них у Північній Америці.

За його словами, чотири роки тому в GM запланували, що будуть розробляти всі свої майбутні електромобілі на платформі Ultium, і саме це повинно поставити електромобілі на шлях до прибутковості.

«Чотири роки тому, коли ми прийняли рішення робити те, що ми робимо в нашому портфоліо та наших заводах, в нас ще не було нашої фірмової платформи. Але ми вирішили, що повинні бути прибутковими. Ми збирались робити це завдяки масштабу, а також за допомогою більш ефективної архітектури для електромобілів», - зазначив Ройс.

В останні роки концерн GM також уклав важливі угоди з LG Energy Solution і Samsung SDI щодо виробництва тягових акумуляторів, зобов’язавшись побудувати чотири заводи з виробництва батарей для електромобілів. У компанії стверджують, що до середини 2024 року GM виготовить близько 400 000 електромобілів, а з 2025 року планує виробляти 1 мільйон електромобілів щороку.


Источник: Autogeek
Фото: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015