Компанія EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передадуть 100 автомобілів для сил оборони

21:03 13.09.2023
Компанія EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передадуть 100 автомобілів для сил оборони

Компанія EPAM Україна та Громадська організація «Загартовані серця» з червня 2022 р. відправляють на передову евакуаційні автомобілі. До кінця року планується передати 100 автомобілів в рамках проєкту «Загартована сотня».

«Чим ближче до лінії зіткнення, тим більший масштаб гуманітарної катастрофи. Зростає потреба у швидкомувиїзді поранених, які опинилися в місцях проведення бойових дій. Авто, які ми передаємо, мають широкий спектр застосування: на них перевозять як людей, так і вантажі. Яскравий приклад - це ситуація на Херсонщині. Там після підриву Каховської ГЕС завдяки пікапу вдалось евакуювати понад 30 людей, яким було важко самим пересуватися», - розповідає представник ГО «Загартовані серця», волонтер Олександр Царевський.

Майже за рік компанія EPAM спрямувала на автівки понад 16 млн грн, на які придбали, відремонтували та вже відправили 60 машин. У «Загартованих серцях» зазначають, що б/у автомобілі зазвичай купують в Німеччині та Британії, потім доставляють до Вінниці, де їх оглядають та ремонтують у техсервісі. Переважно волонтери обирають пікапи. На ремонт однієї машини необхідно близько одного-двох тижнів. Використовують якісні деталі, оскільки від надійності авто на фронті залежать людські життя.

«В межах проєкту «Загартована сотня» пікапи вже доставили у більш ніж 50 підрозділів на південному та східному напрямках. Завдяки цим автомобілям допомогу отримали тисячі людей, - говорить Дмитро Якимець, керівник відділу корпоративної соціальної відповідальності EPAM Україна. - Ми продовжуємо цю ініціативу і пропонуємо усім охочим долучитися до неї. Разом ми зможемо швидше забезпечити сили оборони автівками та відповідно врятувати більше життів».


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015