Фінляндія відмовилась відмовилась від рекомендації ЄС не впускати російські авто

18:37 13.09.2023
Фінляндія відмовилась відмовилась від рекомендації ЄС не впускати російські авто

Авто на російських номерах безперешкодно в'їжджають на територію Фінляндії попри нові рекомендації Єврокомісії. Керівниця відділу санкцій фінського МЗС Піа Саріваара зазначила, що автівки росіян можуть заїжджати й ніхто не буде конфісковувати транспорт.

Якщо Фінляндія змінить своє рішення щодо в'їзду російських авто, про це повідомлять окремо. Обіцяють, що така заборона не стане несподіванкою.

«Автомобілі з російськими номерами, як і раніше, можуть в'їжджати до Фінляндії. Якщо буде ухвалено інше рішення, то ми оголосимо про нього заздалегідь», - заявила представниця фінського МЗС.

Нагадаємо, Єврокомісія підтвердила інтерпретацію санкційного законодавства щодо РФ. Згідно з нею, в'їзд до Євросоюзу на автівках, зареєстрованих у Росії, може розцінюватись як заборонений імпорт.

Під такий же принцип підпадають не лише російські автомобілі, але і низка особистих речей: телефони, косметика, коштовності, сумки, вироби зі шкіри та хутра тощо.

Раніше в Німеччині повідомлялося про кілька випадків арешту автівок на російських номерах, на яких громадяни РФ намагалися перетнути кордон. Німецькі митники посилалися саме на нові санкційні норми ЄС. В інших країнах Євросоюзу такого не фіксували.

Пояснення Єврокомісії мають рекомендаційний характер, тому наскільки митники країн Євросоюзу будуть на практиці керуватися цим документом – покаже час.


Источник: 24tv.ua
Фото: YLE
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015