У РФ хочуть заборонити експорт, щоб запобігти дефіциту палива

21:33 12.09.2023
У РФ хочуть заборонити експорт, щоб запобігти дефіциту палива

Російські чиновники наполягають на забороні експорту нафтопродуктів, щоб розв'язати проблему дефіциту палива, яка дедалі частіше спостерігається на АЗС по всій країні.

Раніше з'явилися повідомлення про дефіцит дизелю в тимчасово окупованому Криму, а також у дев'яти регіонах Росії, таких як Астрахань, Адигея, Ростов, Ставрополь, Краснодар, Новосибірськ, Рязань, Самара й Республіка Калмикія.

Причиною цього дефіциту називають затримки доставки нафтопродуктів залізницею. Повідомляється, що поїзди з центральної Росії, що перевозять нафтопродукти, прибувають значно довше, ніж зазвичай, що сприяє дефіциту пального.

Однак джерела в Москві припускають, що підвищений попит на пальне виходить з боку військових. Попит військових на паливо для танків, бронетранспортерів, вантажівок і літаків значний, але точні обсяги є державною таємницею.

Серед занепокоєння нестачею палива кремлівські високопосадовці зараз розглядають заборону на експорт нафтопродуктів. Цей захід має на меті визначити пріоритет внутрішнього постачання й забезпечити АЗС достатніми обсягами пального для задоволення попиту населення. Обмежуючи експорт, російська влада сподівається розв'язати проблему дефіциту пального й уникнути подальших збоїв.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015