Із Нової Зеландії передали для ЗСУ унікальні машини швидкої допомоги

20:40 12.09.2023
Із Нової Зеландії передали для ЗСУ унікальні машини швидкої допомоги

Із Нової Зеландії доправили в Україну машини швидкої допомоги для ЗСУ - понад 20 тисяч кілометрів морем та дорогами Європи.

Машини швидкої допомоги доправили для ЗСУ. Це благодійний проєкт двох фондів: новозеландського Kiwi KARE та українського DAY BY DAY. Сім автівок модернізовані сучасним медичним оснащенням. Шість із них уже поїхали на фронт. Машини вкриті спеціальною фарбою, аби їх не було видно в тепловізори ворога. Саме на них медики рятуватимуть поранених бійців. Ще одна автівка призначена для надання медичної допомоги цивільним уздовж лінії зіткнення.

«Машини поїхали з порту Окленда і приїхали через шість тижнів до Кореї. І далі вже з Кореї вони були спрямовані в порт Анвейпен. Цей шлях зайняв шість або навіть вісім тижнів. Далі вже з Бельгії ми організовували окрему команду чоловіків з України, які б змогли забрати цю машину вже в Бельгії і ми вже своїми руками та ногами весь цей шлях проходили вже в Європі. І нарешті вони вже тут, у нас, у Києві», - розповів представник міжнародного фонду Kiwi KARE Тембі Пауел.

«Ми їх зустріли в Бельгії, привезли сюди. Перевірили на технічну справність, пофарбували. Якби не бійці, які кожен день віддають за нас життя - цей захід би не мав ніякого сенсу - тому він направлений на те, щоб рятувати життя наших хлопців», - сказав голова правління міжнародного фонду DAY BY DAY Олег Купцов.

«Ми спілкувалися, називали як раз потребу в таких от машинах. Це дасть нам змогу вивозити людей до стоп-пунктів. Вивозити людей далі в лікарні, якщо це буде потрібно», - зауважив військовослужбовець 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ «Ван».


Источник: 5.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015