ЗСУ отримали рідкісну іспанську аварійно-рятувальну машину VRAC

18:29 12.09.2023
ЗСУ отримали рідкісну іспанську аварійно-рятувальну машину VRAC

В Україні з'явилася вкрай рідкісна аварійно-рятувальна бронемашина типу VRAC. Аналітики з Ukraine Weapons Tracker розповіли, що всього випущено три екземпляри цього броньовика. Невідомо, як бронеавтомобіль, спочатку виготовлений в Іспанії, опинився в Україні.

«Надзвичайно рідкісний автомобіль на озброєнні української армії - аварійно-рятувальна машина VRAC на базі бронемашини Pegaso», - розповіли аналітики.

Судячи з зеленого камуфляжу машини (раніше був білий - ред.) видно, що вона використовується українськими силами у військових цілях.

«Цей конкретний транспортний засіб було переобладнано для медичної евакуації», - пояснили аналітики.

#Ukraine:An extremely rare ?? vehicle in service with the Ukrainian Army- the VRAC Catastrophe Areas Recovery Vehicle based on the Pegaso BMR APC. This particular vehicle has been converted for use in the medevac role.

In total, only about 3 vehicles are known to have been made. pic.twitter.com/ShcqsiYT20

— ?? Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) September 11, 2023

Початково завдання машини, переобладнаної з бронетранспортера Pegaso BMR 6x6, полягало в порятунку людей із зон лиха в екстремальних погодних умовах. Не виключено, що уряд Іспанії подарував бронемашину Україні, хоча офіційного повідомлення про це немає. Також можливо, що його купив приватний благодійник та передав користь Україні.

Іспанські бронемашини Pegaso виробляла компанія Enasa з 1979 року. Протягом усього свого життя він отримував різне озброєння, є версія для польової швидкої допомоги.

BMR іспанської армії відіграли важливу роль у діях іспанських військ у міжнародних операціях у Югославії, Афганістані, Іраку та Лівані.


Источник: Мілітарний
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015