Чому українську САУ «Богдана» виготовляють на різних шасі?

17:25 12.09.2023
Чому українську САУ «Богдана» виготовляють на різних шасі?

Українську 155-мм САУ «Богдана» продовжують виготовляти на різних платформах. Також проводиться поступова модернізація машини. Про це повідомив гендиректор підприємства Владислав Бельбас.

За словами Бельбаса, «Богдана» отримала броньовану кабіну, яка захищає екіпаж від куль та осколків. Наразі САУ виробляється у декількох версіях і це свідоме рішення. Завдяки різним шасі, вдалося пришвидшити постачання 155-мм машин до лав Збройних Сил. Також перед запуском виробництва було опрацьовано кілька концепцій.

Нині в Україні є три версії «Богдани»: з чеським шасі Tatra T815-7, КрАЗ та з шасі МАЗ-6317. Нині вони перебувають на озброєнні 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна. Яка кількість машин є в українській армії не розкривається. Проте Бельбас зазначив, що нинішнє замовлення дає змогу переглянути кількість САУ. Українські підприємства можуть наростити виробництво.

«Треба віддати належне - вона («Богдана») розвивається. Це не побажання, це вже я констатую як факт, що вона розвивається. І дуже будете здивовані, коли побачите результати», - резюмував Владислав Бельбас.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015