Унікальний «Бастіон-02» знищує противника на Донеччині

17:30 07.09.2023
Унікальний «Бастіон-02» знищує противника на Донеччині

Рідкісні та ефективні, саме так можна схарактеризувати бойовий комплекс реактивної системи залпового вогню «Бастіон-02». Про саму машину, переваги її над іншими РСЗВ та цілі, по яких працюють, розповів розрахунок БМ «Бастіон-02» 63-ї окремої механізованої бригади кореспондентці АрміяInform.

«Наша бойова «Ластівка» створена на базі автомобіля КрАЗ-6322. Роботи на нашому напрямку останнім часом дуже багато, тому відмінною перевагою Бастіону від, до прикладу, БМ-21 «Град» є можливість розміщення додаткового боєкомплекту, оскільки машина має подовжену колісну базу», - розповідає командир реактивного взводу Михайло з позивним «Лео» і продовжує: «Коли черговий по артилерії передає координати, то у нас є трохи більше ніж 10 хвилин для того, щоб повністю вирахувати дальність цілі, обрати найкращу вогневу позицію й дістатися до неї, а потім уже наводимось і очікуємо команду».

Здебільшого артилеристи працюють по скупченню живої сили противника, складах з боєприпасами, ангарах із технікою та піхотою, а також по легкій броньованій техніці.

««Бастіон-02» крутий тим, що накриває своїм вогнем доволі велику ділянку території. Якщо правильно враховувати поправку на вітер, то похибки не буде й ми влучимо точно в задану ціль. Дальність пострілу може бути від 20 км до 40 км, це залежить від типу реактивного снаряда. Ми працюємо з осколково-фугасними та запальними».


За словами командира реактивного взводу, у «найспекотніші» дні їхньому розрахунку доводилося випускати по окупантах більше як 300 снарядів за зміну.

«Ворог розуміє, що ми для нього дуже «жирна» ціль, тож коли працюємо, доволі часто знаємо, що над нами літають дрони противника. Після роботи в нас є спеціально підготовані місця, де ми ховаємось і перечікуємо загрозу. Під час одного з виїздів нам доводилося їхати з максимальною швидкістю, яку може розвивати «Бастіон-02» - 95 км/год. Тоді за нами літав ворожий «Орлан», але він не досягнув своєї мети. Ми на своїй землі, тому нам немає куди відступати й ми обов’язково повернемо кожен клаптик нашої землі», - додав водій-заряджаючий Петро з позивним «Фунтік».


Источник: АрміяInform
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015