У Німеччині продовжують вилучати автомобілі з російськими номерами

19:44 06.09.2023
У Німеччині продовжують вилучати автомобілі з російськими номерами

Приблизно з кінця травня 2023 року росіяни, які вирішили вирушити до Європи на власних автомобілях, почали скаржитися, що на території Німеччини їх позбавляють транспортних засобів. Причому це відбувається як при перетині німецького кордону, так і вже під час перебування на території країни. Росіянам інкримінують порушення закону «про зовнішню торгівлю».

Незважаючи на запевнення російського посольства в Німеччині урегулювати ситуацію, станом на початок вересня «акція» з вилучення автомобілів росіян триває. Відомство просто «переконливо рекомендує» своїм громадянам утриматися від ввозу на територію «недружньої» країни транспортних засобів із російськими реєстраційними номерами.

Вже відомо про десятки таких випадків. «Жертвам» радять звертатися до німецьких судів, але це довго. За деякими даними, законно повернути автомобіль ще нікому не вдалось.

Підставою для вилучення автомобілів у росіян стало розпорядження Євросоюзу про санкції проти росії через «конфлікт» в Україні від 31 липня 2014 року № 833/2014. Відповідно до цього розпорядження, росіянам інкримінують порушення закону «про зовнішню торгівлю». Справа в тому, що до списку товарів, які заборонено імпортувати з Росії до Євросоюзу, входять легкові автомобілі місткістю менше 10 осіб, гоночні та пікапи.

Дивно, що згадали про це лише у 2023 році та лише у Німеччині. Але все ж таки приємно усвідомлювати, що росіяни в «загниваючій Європі» зазнають деяких незручностей. Хоча було краще, їх просто туди не пускати.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015