Все що потрібно знати про оригінальні запчастини Volkswagen

13:15 11.09.2023
Все що потрібно знати про оригінальні запчастини Volkswagen

Власники автомобілів Volkswagen нерідко задаються питанням: які запчастини краще вибрати? І якщо про деталі від багатьох aftermarket-брендів можна отримати інформацію - зокрема, у вільному доступі, то тему «оригіналу» часто обходять стороною. Мовляв, «оригінал» є оригінал, що там особливого?

Втім, такі автокомпоненти мають все ж свої особливості. За підтримки компанії АвтоНова-Д, яка є офіційним дистриб'ютором оригінальних запчастин для німецьких авто з 2012 року, були виділені ключові факти, які варто знати про ОЕ-комплектуючі для автомобілів Volkswagen.

Асортимент - від гвинтів до агрегатів в зборі та кузовних деталей

Які оригінальні запчастини Volkswagen доступні в продажу? Фактично - ВСІ деталі, які потрібні для обслуговування та ремонту автомобіля. В «оригіналі» доступні запчастини для двигуна, системи охолодження та кондиціонування, системи запалювання та паливної апаратури, деталі підвіски, системи кермування, гальмівної системи, не кажучи вже про «витратники» у вигляді фільтрів та акумуляторів.

Також ОЕ-комплектуючі від Фольксваген охоплюють деталі кріплення (болти, кліпси), кузовні запчастини та ремчастини, і навіть - реставраційні олівці та ковпаки на колісні диски. Ба більше, до цієї групи входять оригінальні моторні та трансмісійні оливи.

Хто випускає оригінальні запчастини Volkswagen

Існує думка, що ОЕ-комплектуючі виробляють самі автовиробники. Однак це міф. Насправді оригінальні запчастини випускають виробники аналогових деталей. Єдине що - такі деталі відповідають суворим специфікаціям автовиробників (розміри, матеріал виконання тощо) та містять їхні логотипи. Саме тому їх і називають оригінальними.

Фольксваген в цьому відношенні не є винятком. Запчастини можуть мати різне походження. Наприклад, паливні форсунки можуть бути вироблені Bosch, ПНВТ – Hitachi, кермові рейки - ZF. ОЕ-запчастини можуть містити як лише лого автомобільного бренда, так і дві емблеми одночасно – лого автомобільної марки та лого виробника деталі.

Якою повинна бути упаковка оригінальних запчастин Фольксваген

Ще один міф пов'язаний з упаковкою. Багато де можна почути, що оригінальні запчастини повинні мати єдиний, стандартний варіант пакування - і якщо відрізняється хоч один елемент, робиться висновок, що запчастини підроблені.

Однак насправді ОЕ-компоненти від Фольксваген можуть мати найрізноманітніші варіанти упаковки: виконані з не фарбованого чи глянцевого картону, з написом «Volkswagen Group» та/або із зображенням логотипів марок, які входять до складу концерну.

Ба більше, деякі запчастини можуть бути банально запаковані у звичайну плівку. До таких відносяться, наприклад, фільтри.

Переваги та недоліки оригінальних запчастин Volkswagen

Ключова перевага ОЕ-запчастин - надійність. За їхню якість відповідає безпосередньо автовиробник, оскільки саме його логотип міститься на деталі. Тому такі компоненти часто відрізняються кращим виконанням і мають збільшений ресурс.

Інша перевага - 100-відсоткова сумісність. Оригінальна запчастина повністю відповідає технічним характеристикам/параметрам тієї деталі, яка встановлюються на авто на конвеєрі. У випадку з аналогам такої гарантії немає. Особливо це стосується кузовних запчастин.

Головний недолік оригінальних запчастин - висока ціна. Однак покупка цілком виправдовуються їхніми перевагами. Ще один мінус - деякі оригінальні запчастини йдуть лише в зборі. У підсумку, замість того, щоб купити на заміну якусь невелику частину цієї запчастини - а так буває доволі часто, автовласник вимушений «переплачувати» за всю деталь. До речі, саме виходячи з цієї проблеми АвтоНова-Д свого часу вивела на ринок власну торгову марку AND parts. Під цим приват лейбелом пропонуються, зокрема, «невеличкі» деталі, які дозволяють відремонтувати авто, уникаючи необхідності придбання всієї запчастини в зборі.

Як не потрапити на підробку?

Оскільки оригінальні запчастини коштують дорожче, ніж аналоги, часто їх нерідко підробляють. Додатково проблема полягає в тому, що контрафакт зазвичай важко визначити візуально: з першого погляду деталь може бути «один в один». Єдиним виходом убезпечити себе є покупка таких запчастин у офіційних дистриб'юторів та авторизованих магазинних.

При виборі оригінальних запчастин потрібно звертати увагу на масштаби пропозиції продавця. Чим більше вона, тим краще. У цього відношенні АвтоНова-Д виглядає найбільш безпечним джерелом покупки: компанія має найбільший асортимент оригінальних запчастин Volkswagen на українському ринку.


Источник: АвтоНова-Д
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015