На Вінниччині старі Жигулі перетворюють на експериментальні багі для ЗСУ

19:02 05.09.2023
На Вінниччині старі Жигулі перетворюють на експериментальні багі для ЗСУ

На Вінниччині українські конструктори та волонтери розробили та склали експериментальні баггі. В основі - ходова, коробки передач, мотори та мости зі старих Жигулів. Вони є незамінними для швидкісних авто, на яких можна перевозити БК, дрони, вивозити за лічені хвилини пораненого із зони бойових дій.

Над створенням швидкісних машин працює ціла команда. Розробник Володимир Рогозін цей транспорт називає експериментальним - ідею запозичили у криворізьких конструкторів, які почали переробляти колишні Жигулі на потужні баггі.

Для вінницьких майстрів важливо, щоб авто вправно маневрувало, могло перевозити необхідну зброю, а також було простим в обслуговуванні.

«Із ним може спокійно розібратися будь-яка людина, яка має невеличкий досвід експлуатації автомобільних транспортних засобів», - пояснює Володимир Рогозін.

А майстри з містечка Бар розібрали понад сотню ВАЗів, кожна деталька з яких піде на створення авто для армії.

«Потрібні запчастини від ВАЗ 2101 до ВАЗ 2107 - у цій категорії балки, мости, мотори, коробки передач ходова практично вся в них на баггі. Усе крім кузова», - додає Володимир Трасковський.

Розвідка, піхота, аеророзвідка - бійці з різних підрозділів просять у волонтерів баггі. Бо ці авто мають суттєву перевагу. Воно з повним бойовим комплектом, виконавши завдання, може безшумно втекти від ворога.

Запчастини та гроші волонтери збирають звідусіль, бо знають: це техніка, яка допоможе захисникам здолати ворога. Тому і закликають усіх охочих підтримати виробництво українських баггі.


Источник: Факти ICTV
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015