На фронті у «Сил оборони» помічені модернізовані бронемашини «Козак-2М1»

16:09 31.08.2023
На фронті у «Сил оборони» помічені модернізовані бронемашини «Козак-2М1»

На озброєнні українських захисників було помічено модифікацію бронемашини «Козак-2М1» з дистанційним бойовим модулем. На опублікованому 30 серпня в соцмережах відео можна побачити дистанційно керовану кулеметну турель.

У коментарі до публікації зазначено, що машина була створена для повітряно-десантних бригад і сил спеціальних операцій.

«Поблизу лінії фронту з'явилася абсолютно нова українська бойова броньована колісна машина «Козак-2М1» з дистанційно керованою кулеметною туреллю. Навіть в умовах війни Україна продовжує виробляти та вдосконалювати власні бойові машини», - написали автори твіту.

Оглядачі «Мілітарного» уточнили, що на бронемашині встановлено великокаліберний кулемет КПВТ калібру 14,5 мм. Повідомляється, що такий кулемет є досить потужною зброєю, тому становить загрозу не тільки для живої сили противника, а й для укріплень і окремих видів бронетехніки.

A brand new ??#Ukrainian armored combat wheeled vehicle «Kozak-2M1» with a remote controlled machine gun turret, appeared near the frontline.

Even during the war, Ukraine continues to produce and improve its own combat vehicles.

This vehicle was created for airborne brigades… pic.twitter.com/Z6EVfVkmQq

— Cloooud |?? (@GloOouD) August 30, 2023

«Кулі такого калібру можуть пробити цегляну кладку або броню більшості зразків легкоброньованої техніки, яку використовують росіяни», - зазначили експерти.

Вони також розповіли, що кулеметна турель оснащена потужною оптичною системою з кількома каналами спостереження, один з яких може бути тепловізійним. При цьому цифрові засоби спостереження тепер є не тільки в оператора модуля, а й у водія бронемашини.

Оглядачі пояснили, що дистанційне керування туреллю здійснюється за допомогою пульта командира машини. Примітно, що встановлений на «Козак-2М1» бойовий модуль не вдалося зіставити з жодним серійним іноземним зразком.

Однак він практично ідентичний модулю, який встановлюють на українські БМП-1ЛБ. Як повідомили експертам бійці ЗСУ, цей модуль має іноземне походження, але дані слід уточнити. Також було помічено, що технологічну складність встановлення модуля, роботи, найімовірніше, проводили на потужностях заводу-виробника.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015